На Дніпропетровщині вандали зрізали пам'ятник Невідомому офіцеру, щоб здати у брухт

На Дніпропетровщині вандали зрізали пам'ятник Невідомому офіцеру, щоб здати у брухт

Фото
Укрінформ
На Дніпропетровщині поліцейські затримали вандалів, які порізали бронзову конструкцію пам'ятника Невідомому офіцеру, щоб здати на металобрухт.

Про це повідомляє прес-служба поліції Дніпропетровської області. 

«Факт наруги над меморіалом був зареєстрований 19 квітня. Завдяки оперативно проведеним заходам злочинців вдалося затримати на місці події», - йдеться у повідомленні.

Пам'ятник Невідомому офіцеру є частиною меморіального комплексу на «Братській могилі мирних жителів - жертв фашизму та невідомому радянському воїну», а розташований він у лісопарковій зоні поблизу села Кільчень Магдалинівського району.

Зловмисники були добре підготовлені для скоєння крадіжки - поряд з ними працівники поліції виявили три газові балони з системою для газового різання, газовий ключ, саперну лопату та троси. За допомогою цих інструментів була демонтована та розрізана на частини бронзова частина конструкції. Чоловіки вже вантажили її в автомобіль, щоб вивезти і здати на металобрухт, коли просто на місці злочину їх затримала поліція.

Особи крадіїв встановлено - це раніше несудимі безробітні 30- та 41-річні мешканці Дніпра.

Цей факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою). Зловмисникам загрожує штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до 6 місяців, обмеження волі на строк до 3-х років або позбавлення волі на той самий строк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-