Негода в Україні: 199 населених пунктів залишаються без світла

Негода в Україні: 199 населених пунктів залишаються без світла

Укрінформ
Станом на ранок 20 квітня внаслідок погіршення погодних умов залишаються знеструмленими 199 населених пунктів у п'яти областях.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

«Станом на 7 год. 20 квітня залишаються знеструмленими 199 населених пунктів у п'яти областях, а саме: Харківській - 99 н.п., Дніпропетровській - 72 н.п., Полтавській - 14 н.п., Херсонській - 9 н.п. та Запорізькій - 5 н.п. Бригадами обленерго продовжуються роботи по відновлюванню електропостачання населених пунктів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 7 год. 20 квітня на дорогах державного, регіонального значення, заторів не зафіксовано. Обмежень руху транспортних засобів на автомобільних дорогах немає.

Через налипання мокрого снігу та шквальний вітер зафіксовано падіння близько 2 тис. 500 дерев у Харківській, Запорізькій та Дніпропетровській областях. Внаслідок падіння дерева 18 квітня у м. Новоросійськ Дніпропетровської області від отриманих травм у лікарні померла жінка 1957 р.н.

Для ліквідації наслідків негоди вживаються заходи з відновлення електропостачання, розчистки автомобільних доріг та розпилювання повалених дерев у населених пунктах.

До ліквідації наслідків негоди залучено 2 тис. 901 чол. та 1 тис. 26 од. тех., у тому числі від ДСНС 269 од. тех. та 792 чол. особового складу.

Як повідомлялося, 19 квітня аварійними бригадами обленерго відновлено електропостачання 354 населених пунктів у шести областях, а саме: у Дніпропетровській - 215 н.п., Полтавській - 59 н.п., Харківській -55 н.п., Запорізькій -  19 н.п., Херсонська - 5 н.п. та Кіровоградській - 1 н.п., які були знеструмлені протягом 18-19 квітня внаслідок погіршення погодних умов (дощ з мокрим снігом, налипання мокрого снігу та пориви вітру 15-20 м/с) через спрацювання систем захисту та обриви ліній електропередач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-