Суми: 11 підлітків перебували у небезпечних групах соцмереж

Суми: 11 підлітків перебували у небезпечних групах соцмереж

Укрінформ
У Сумах виявлено 11 підлітків, які перебували у небезпечних групах соціальних мереж.

Про це 13 квітня під час брифінгу у міськраді повідомила завідувач відділу практичної психології і соціальної роботи Сумського інформаційно-методичного центру Марина Свириденко.

 "З метою своєчасного виявлення учнів, які перебувають у небезпечних групах у соціальних мережах, було проведено медичні огляди та психолого-педагогічні дослідження дітей, в результаті яких виявлено 21 учня з характерними подряпинами у вигляді китів, написів, цифр та іншими ознаками, які мають суїцидальний характер. За результатами висновків відділу ювенальної превенції та кіберполіції встановлено, що 11 з 21 підлітка перебували в небезпечних групах у соціальній мережі, у 10 випадках – причетності до ігор у соцмережах не виявлено”, - зазначила Свириденко.

За її словами, наразі педагогічними колективами навчальних закладів міста здійснюється психолого-педагогічний супровід учнів "групи ризику".

Як поінформував начальник відділу ювенальної превенції ГУНП в Сумській області Сергій Тарасенко, наразі  розроблено методичні рекомендації щодо виявлення можливої участі дітей у небезпечних групах, що діють у соціальних мережах, та алгоритм дій на випадок підтвердження таких випадків.

Усі відомі правоохоронцям факти об’єднані в одне кримінальне провадження, відкрите за ч. 3 ст. 120 Кримінального кодексу України (доведення до самогубства).

Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-