У Харкові в річницю звільнення ОДА встановили блокпост ЄС

У Харкові в річницю звільнення ОДА встановили блокпост ЄС

Укрінформ
Блокпост під прапором ЄС встановлено на площі Свободи у Харкові з нагоди чергової річниці звільнення будинку облдержадміністрації від проросійських сепаратистів 8 квітня 2014 року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так ми відзначаємо 3-ю річницю звільнення ХОДА, причому не політичними, а культурними засобами, зокрема, встановленням символічного блокпоста під прапором ЄС. Це означає пріоритет загальноєвропейських цінностей для України, тим більше, у зв'язку зі схваленим Європарламентом безвізом для українців", - сказав координатор Харківського Євромайдану журналіст Володимир Чистилін.

За його словами, ідея блокпоста з прапором ЄС належить студентам-активістам, вони ж розмістили на встановлених тут піноблоках патріотичні малюнки і слогани: "Крим і Донбас - це Україна" й "Україна - не окраїна".

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня 2014 року проросійські активісти після мітингу на площі Свободи захопили будинок Харківської ОДА і підняли над ним прапор РФ. Наступного дня правоохоронці повернули будинок під контроль місцевої влади.

6 квітня 2014 року проросійські активісти знову захопили будинок ХОДА.

8 квітня рано-вранці спецпідрозділ міліції витіснив загарбників з будинку: на місці було затримано 66 осіб. Половину з них було заарештовано, третину взято під домашній арешт, решту відпустили під заставу.

Станом на квітень 2017 року засуджено 8 учасників штурму Харківської ОДА.

Фото: STATUS QUO.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-