Грибовицьке звалище може отримати французький план за два тижні

Грибовицьке звалище може отримати французький план за два тижні

Укрінформ
Через два тижні французька фірма "Еджіс" надасть план невідкладних протиаварійних робіт на Грибовицькому полігоні.

На цьому наголосив у щотижневому зверненні до львів`ян міський голова Андрій Садовий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього тижня компанія "Еджіс" оголосила про першочергові дії, які вона реалізує в рамках нашого спільного проекту з вирішення проблеми ТПВ у Львові за підтримки уряду Франції. Зокрема вже за два тижні французи нададуть план невідкладних протиаварійних робіт на Грибовицькому полігоні. Після швидкої адаптації проекту до українських норм ми зможемо негайно приступити до робіт», - зазначив Садовий.

За його словами, до кінця квітня французькі експерти завершать аналіз всіх можливих ділянок для будівництва нового сміттєпереробного заводу, визначать конкретне та найбільш оптимальне місце для його спорудження. Паралельно проектанти "Еджіс" спільно з українськими фахівцями фіналізують роботу над технічними характеристиками заводу. Після визначення конкретного місця розпочнеться розробка проектних рішень з прив’язкою до території. І фінальним кроком стане розробка документів для оголошення міжнародного тендеру на будівництво першого в Україні заводу з глибинної переробки сміття.

Садовий вкотре зазначив, що ситуація із вивезенням сміття з міста продовжує залишатися напруженою, послаблення блокади виявилось короткочасним. Обласна влада виділила місту надто обмежені ліміти на вивезення ТПВ. Полігони області прийняли лише частину накопичених відходів і знову почали організовано закривати доступ для львівського сміття. У будь-який момент місто може знову опинитись в ситуації повної блокади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-