АТО: бої в Авдіївці тривали понад вісім годин

АТО: бої в Авдіївці тривали понад вісім годин

Карта
Укрінформ
Минулої доби в Авдіївці бойові дії з перервами тривали понад 8 годин, а у районі Донецького аеропорту бойовики застосовували снайперські гвинтівки.

Про це заявив на брифінгу у середу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Донецький напрямок. Географія ворожих обстрілів звузилася. Так, неспокійно було у трьох точках: у Зайцевому, Авдіївці та Пісках, де бойовики активно застосовували легке озброєння, у тому числі і снайперські гвинтівки у районі Донецького аеропорту. Як і раніше, ворожі обстріли залишаються достатньо тривалими. Зокрема, у Авдіївці бойові дії з перервами тривали понад 8 годин. При цьому бандформування відкривали також вогонь з мінометів", - поінформував Мотузяник.

Він додав, що протягом доби на цьому напрямку зафіксовано 7 обстрілів з боку противника.

На Маріупольському напрямку зберігається ситуація, аналогічна попереднім дням. У Красногорівці позиції силовиків зазнали обстрілу з мінометів, а у районі Докучаєвська діяли снайпери. На півдні збройні провокації тривали цілодобово. "Загалом учора на Маріупольському напрямку відбулось 19 ворожих обстрілів", - сказав Мотузяник. 

За словами речника МОУ, тривають обстріли і на Луганському напрямку, зокрема й по Станиці Луганській, де, за попередніми домовленостями, мало відбутися відведення сил та засобів.

"Минулої доби на противник порушив режим припинення вогню тричі: після 2 ночі випустив 3 міни у напрямку наших позицій в селі Сизе Станично-Луганського району, серед дня відкрив вогонь зі стрілецької зброї по околицях самої Станиці Луганської, і з заходом сонця порушив режим "тиші" у Новоолександрівці Попаснянського району, провівши короткотривалий гранатометний обстріл тамтешніх українських позицій", - зауважив Мотузяник.

Фото: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-