Штаб: інтенсивність обстрілів зросла, найгарячіше - в секторі

Штаб: інтенсивність обстрілів зросла, найгарячіше - в секторі "М"

Карта
Укрінформ
Незважаючи на запровадження режиму припинення вогню на лінії бойового зіткнення, інтенсивність ворожих обстрілів минулої доби знову зросла.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Так, усього в районі проведення АТО противник порушив режим тиші 54 рази. З них 4 рази провів короткотривалі мінометні обстріли ключових районів оборони на Донецькому та Маріупольському напрямках, а також спровокував бойове зіткнення з українськими захисниками", - зазначив він.

За словами Лисенка, на Луганському напрямку за минулу добу противник чотири рази відкривав вогонь з легкого озброєння у бік наших позицій: тричі – у Новоайдарському районі та одного разу зі снайперської зброї у Троїцькому, що поблизу Попасної. Обстріли були нетривалими, відбулися у світлу пору доби та носили провокативний характер.

Речник МОУ констатував, що на Донецькому напрямку ситуація – важча.

"Бойовики порушували режим тиші протягом доби вздовж усієї лінії фронту. Обстріли були тривалішими – від 20 хвилин до півтори години. Втім з арсеналу сили окупанта застосовували переважно так само легке озброєння – стрілецьку зброю та гранатомети. Водночас у районі Донецького летовища наші позиції обстріляв ворожий снайпер, а у авдіївській промзоні бандформування випустили 4 міни", - розповів він.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку зафіксовано 20 випадків порушення режиму припинення вогню, додав Лисенко.

Він поінформував, що в секторі "М" ситуація аналогічно напружена: зрання і до самої опівночі бандформування обстрілювали наші позиції на всій лінії бойового зіткнення, включно з Мар’їнським районом та районом на захід від Докучаєвська.

"Так, у Новотроїцькому окупант застосував снайперську зброю, а у Красногорівці та Богданівці обстріляв українські рубежі оборони з мінометів", - уточнив речник МОУ.

Він нагадав, що вчора після 16-ї години наші військові попередили пересування ворожої ДРГ через лінію фронту поблизу Мар’їнки.

"Помітивши рух групи противника, який суперечить домовленостям, наші військові відкрили вогонь у бік ворога. Після півгодинної перестрілки група противника була відкинута. З нашої сторони – без втрат", - сказав Лисенко.

За даними штабу, всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 30 випадків порушення тиші, з них 3 мінометних обстріли та одне бойове зіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-