Працівники «АЗОТу» вийшли на акцію протесту та озвучили свої вимоги

Працівники «АЗОТу» вийшли на акцію протесту та озвучили свої вимоги

Укрінформ
Працівники черкаського «АЗОТу», а також їхні колеги з ПАТ "Рівнеазот" та  ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" 3 квітня вийшли на акцію протесту у центрі Черкас.
За оцінками поліції, усього - близько півтори тисячі осіб. Люди виступили проти закриття підприємств і вимагали відновити постачання газу. Вони також наполягали на зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.
«Ми вимагаємо від влади сісти з нами за стіл переговорів. Також вимагаємо введення антидемпінгового мита на ввезення російських мінеральних добрив та надання трьом хімічним підприємствам країни можливості працювати, для чого забезпечити їм подачу газу», - заявив присутній на акції протесту голова правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров. 
За словами Склярова, зараз на черкаському підприємстві вже двохмісячна заборгованість по зарплаті перед працівниками, а також - перед «Черкасиобленерго» і «Черкасигаз». Крім того, «Азот» узяв 1,5 млрд грн передплати в аграріїв за мінеральні добрива. Втім, на підприємстві встигли здійснити лише часткові поставки сільгоспвиробникам.
 Як повідомлялося раніше,  7 березня "Укртрансгаз" обмежив газопостачання для ПАТ «Азот», ПАТ «Рівнеазот», ПАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот». Причина -  заборгованість за лютий та відсутність передоплати за березень.
Нагадаємо,  28 березня в Кабінеті міністрів відбулася нарада, на якій розглядалося питання запуску в роботу хімічних підприємств, які виробляють міндобрива в Україні.
Планується, що виробництво добрив здійснюватиметься на давальницьких умовах шляхом поставки газу ПАТ "Аграрний фонд". Натомість, добрива, які "Аграрний фонд" отримає від Черкаського "Азоту" та "РівнеАзоту", будуть передані сільськогосподарським підприємствам в основному на умовах зустрічної поставки продукції майбутнього урожаю. 
За словами президента УАК Леоніда Козаченка, в такий спосіб планується врегулювати проблему заборгованості компанії Ostchem перед сільгосппідприємствами, які здійснили передоплату, але не змогли отримати міндобрива.
Довідково. ПАТ «Азот» (м.Черкаси), ПАТ «Рівнеазот» (м.Рівне), ПрАТ «Сєверодонецьке об’єднання Азот» (м. Сєверодонецьк, Луганська обл.) входять до складу OSTCHEM – хімічного холдингу України, який належить бізнесмену Дмитру Фірташу. 
Від березня 2014 року Дмитро Фірташ перебуває у Відні, де його заарештовано за запитом влади США. Його звинувачують у тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму у 18,5 млн доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Олігархові загрожує до 50 років в'язниці і конфіскація всіх активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-