АТО: За минулу добу поранено десятьох українських воїнів

АТО: За минулу добу поранено десятьох українських воїнів

Укрінформ
Ситуація в районі проведення АТО ускладнилася. За минулу добу російсько-терористичні війська 94 рази обстріляли позиції Збройних Сил України, використовуючи переважно важке озброєння.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Найбільшу кількість обстрілів зафіксовано учора було на Донецькому напрямку. З артсистем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів ворог гатив по захисниках Троїцького. Мінометами калібру 120 та 82 мм накривав позиції поблизу Верхньоторецького, Луганського та Опитного. Зі 120-мм мінометів та озброєння БМП бив по опорних пунктах шахти Бутівка. Танки, міномети калібру 82 мм та гранатомети різних систем застосовував проти оборонців Авдіївки та Опитного. 82-мм мінометами та гранатометами обстрілював позиції під Зайцевим. Зі 120-мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів бив по опорних пунктах поруч Невельського. Поблизу Авдіївки та Верхньоторецького активізувалися ворожі снайпери.

Епіцентром використання важкого озброєння став учора Маріупольський напрямок. З РСЗВ «Град-П», артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм російсько-терористичні підрозділи накривали позиції поблизу Водяного та Гнутового. Зі 122-мм артсистем, мінометів калібру 120 мм ворог відкривав вогонь по захисниках Широкиного, Павлополя та Красногорівки. Проти морпіхів у Широкиному противник застосував ЗУ-23-2 та озброєння БМП, а оборонців Березового обстрілював з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. По захисниках Талаківки ворог бив з міномету калібру 120 мм.

На Луганському напрямку найгарячіше учора було під Кримським, опорні пункти поблизу якого російські найманці накривали з важких 152-мм артсистем, танку, мінометів калібру 120 та 82 мм. Зі 120-мм мінометів ворог гатив по позиціях під Попасною та Новоолександрівкою, а з гранатометів по опорних пунктах поруч Катеринівки.

Зі стрілецької зброї було обстріляно контрольний пункт «Мар'їнка».

Аби подавити вогневу активність противника українські військовослужбовці неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

За минулу добу поранено десятьох воїнів сил АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-