У частині Балаклії поки що немає світла і газу - РДА

У частині Балаклії поки що немає світла і газу - РДА

Укрінформ
Близько 10% території Балаклії, де в ніч на 23 березня вибухнули військові склади, поки що без світла і газу.

Так сказав на прес-конференції в Балаклії голова Балаклійської РДА Степан Масельський, повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

"По електроенергії, у нас близько 10% міста без світла. Наші електричні мережі знаходяться біля технічної території арсеналу. Шість прольотів лінії електропередач лежать на землі. Ми не можемо туди підійти, поки Міністерство оборони не завершить відповідні роботи (ред. - розмінування). В село Борщівка о 22:00 можемо подати. В села Яковенкове і Вербівка електроенергія вже подана. Працюють водопостачання та водовідведення", - зазначив Масельський.

Що стосується газової служби, то, за його словами, "завтра почнеться поквартирний та побудинковий обхід".

"Обхід потрібний для перевірки справності приладів, відключених через небезпечну ситуацію. Для успішної реалізації цього процесу необхідна присутність вдома власників будинків і квартир. Лише після цього розпочнеться поступове включення газу", - додав Масельський.

За його словами, це займе близько 4-5 днів.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 23 березня через пожежі і вибухів на військових складах у Балаклії Харківської області евакуйовано 36 тисяч жителів райцентру та прилеглих сіл. На сьогодні в евакопунктах на території району розміщені 1400 осіб. Безпечно повернутися можна в чотири з дев'яти сіл в 10-кілометровій зоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-