Поліція вилучила в копачів бурштину шість мотопомп і самохідне авто

Поліція вилучила в копачів бурштину шість мотопомп і самохідне авто

Фото
Укрінформ
Поліцейські вилучили в бурштинокопачів шість мотопомп, самохідну машину й три автомобілі.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Минулої ночі на території заповідника у Рокитнівському районі  бійці оперштабу, виконали планове завдання у протидії незаконному видобутку бурштину та вилучили самохідну установку на базі автомобіля "ГАЗ 66", яку задіювали для своєї протиправної діяльності старателі", - йдеться в повідомленні.

Як додали в поліції, автомобіль, яким копачі транспортували мотопомпу, 11 пожежних рукавів та інше знаряддя для видобутку бурштину-сирцю, правоохоронці виявили та вилучили між селами Єльне та Більськ Рокитнівського району. Керував вантажівкою 37-річний житель Більська. Усе вилучене помістили на територію Рокитнівського відділення поліції.

 "По одній залишеній мотопомпі з приладдям було вилучено у 53 квадраті Єльнівського лісництва та в лісовому масиві поблизу села Ждань Зарічненського району. А у Сарнах працівники роти поліції особливого призначення зупинили автомобіль Volkswagen Transporter, за кермом якого перебував 36-річний житель Житомирської області. Під час огляду мікроавтобуса поліцейські виявили мотопомпу та пожежний рукав", - розповіли в прес-службі. 

Крім того, у селі Ясинець, що у Дубровицькому районі працівники оперативного штабу зупинили автомобіль «ВАЗ 2121» під керуванням 29-річного жителя села Висоцьк. У салоні автівки знаходилася мотопомпа та обладнання, призначене для видобутку «сонячного каміння». Ще одну мотопомпу  та автомобіль «УАЗ» поліцейські затримали на автодорозі поблизу Володимирця.

 За фактом порушення встановлених правил використання надр у поліції розпочали досудові розслідування за статтею 240 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-