У Балаклії лунають приблизно 2 вибухи на годину - ДСНС

У Балаклії лунають приблизно 2 вибухи на годину - ДСНС

Фото
Укрінформ
На території військового арсеналу у м. Балаклія Харківської області спостерігаються вибухи з різною інтенсивністю (приблизно 2 вибухи на годину).

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України у Facebook.

"На території військового арсеналу у місті Балаклія Харківської області спостерігаються вибухи з різною інтенсивністю (приблизно 2 вибухи у годину). Гасіння пожежі на території арсеналу здійснюється спеціальним підрозділом Міноборони із залученням двох пожежних танків", - йдеться у повідомленні.

Групами з представників ДСНС, Нацполіції, місцевих органів влади здійснено обхід 120 багатоквартирних будинків для виявлення та евакуації осіб з обмеженими можливостями. Для прийому евакуйованих осіб підготовлено понад 5 тис. 300 місць в приміщеннях шкіл, дитячих таборів та баз відпочинку у 9 районах області, де розміщено 3 тис. 700 осіб. Підрозділами ДСНС ліквідовано близько 16 пожеж, які виникли внаслідок попадання вибухонебезпечних предметів.

До Штабу з ліквідації надзвичайної ситуації надійшло 126 заявок (протягом доби - 80) щодо виявлення боєприпасів на території міста, 46 з яких відпрацьовано піротехнічними групами ДСНС, вилучено та знешкоджено 74 вибухонебезпечних предмети та фрагменти боєприпасів.

Для попередження надзвичайних ситуацій у населених пунктах поблизу арсеналу органами влади відключено від газопостачання місто Балаклія; призупинено роботу 29 потенційно-небезпечних об’єктів, 13 автозаправних станцій та ряд інших об’єктів; тимчасово припинено рух потягів через станцію Балаклія; спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації; закрито повітряний простір у радіусі 40 км.

Нацполіцією виставлено 14 блокпостів для спрямування автотранспорту об’їзними шляхами.

У м. Балаклії Харківської області працює 9 піротехнічних розрахунків ДСНС, які розміновують безпечні сектори території міста та інші населені пункти у 10-кілометровій зоні.

З метою виконання робіт з виявлення та вилучення вибухонебезпечних предметів м. Балаклія розбито на 9 секторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-