Вибухи у Балаклії: у Міноборони кажуть, що Харків - у безпеці

Вибухи у Балаклії: у Міноборони кажуть, що Харків - у безпеці

Укрінформ
Жодної загрози не існує для мешканців Харкова в зв'язку з нічною пожежею на кількох майданчиках 65-го арсеналу у Балаклії Харківської області.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник регіонального медіацентру Міноборони полковник Дмитро Горбунов.

"Незважаючи на те, що за короткий час вогонь охопив дуже велику територію та почали вибухати боєприпаси різних типів і калібрів, для мешканців обласного центру Харківщини жодної загрози не існує", - зазначив Горбунов.

За його словами, епіцентром займання стала північна частина арсеналу у напрямку селища Вербівка.

"Силами командування військової частини негайно вжито усіх заходів щодо локалізації та гасіння пожежі. Спільно із місцевою владою та іншими силовими формуваннями розгорнуто координаційний штаб із ліквідації надзвичайної ситуації", - додав Горбунов.

За його словами, це вже третя надзвичайна подія, пов’язана із цим військовим об’єктом.

"Так, 9 червня 2014 року на адмінмежі між Харківською та Донецькою областями було здійснено збройний напад на автомобільну колонну арсеналівців, які везли майно для бійців АТО. Ніхто із військовослужбовців тоді не постраждав. Роком пізніше, 26 грудня 2015 року, за допомогою кількох безпілотних літальних апаратів терористи із повітря намагалися скинути вибухонебезпечні предмети. Завдяки вмілим діям військових пожежних вогонь вдалося швидко локалізувати", - підкреслив Горбунов.

Арсенал було сформовано у 1918 році як окружну базу зберігання артилерійських боєприпасів. Загальна територія 65-го арсеналу становить кілька сотень гектарів. Він є одним із найбільших арсеналів в Україні, де зберігається артилерійські снаряди та набої до різної стрілецької зброї. Військовослужбовці військової часини залучалися до забезпечення проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-