АТО: Авдіївку обстрілюють танки з боку окупованої Ясинуватої

АТО: Авдіївку обстрілюють танки з боку окупованої Ясинуватої

Карта
Укрінформ
Бойовики застосовують важку артилерію на всіх напрямках, по Авдіївці гатять танки.

Про це на брифінгу розповів речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Традиційно основні бойові дії вчора розгорнулися у Попаснянському районі. Противник обстріляв кілька наших опорних пунктів, активно застосовуючи при цьому міномети. По наших позиціях випущено понад 20 мін. Більша частина обстрілів сталася у другій половині дня. Також ворог порушив режим тиші в Станично-Луганському районі та в Лобачевому”, - повідомив він про ситуацію на Луганському напрямку.

Всього за минулу добу тут сталося 12 обстрілів з боку противника, зокрема 4 – з важкого озброєння, додав Лисенко.

За його словами, на світлодарській дузі та під Горлівкою, що на Донецькому напрямку, противник застосовував лише стрілецьку зброю. Один із обстрілів був снайперським. Всього на цих рубежах сталося 5 ворожих обстрілів.

“Під Авдіївкою, як і раніше, неспокійно. Окупанти застосовували міномети і танки. Найбільш тривалий і потужний обстріл відбувся у першій половині дня – між 3 та 9 годиною. Вогонь вівся зі східного напрямку – з боку Ясинуватої. Вчора близько 15:40 бойовики влучили у приватний будинок в Авдіївці. Поранено 68-річну жінку: вона отримала осколкове поранення передпліччя та опіки. Її доставили до лікарні. Будинок майже повністю знищений”, - зазначив речник Міноборони з питань АТО.

Він поінформував, що іще 2 ворожих обстріли сталося у Невельському, один з них був мінометним. На позиції «Шахта Бутовка» та на передовій в Донецькому аеропорту вчора було спокійно.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння, констатував Лисенко.

На Маріупольському напрямку, сказав він, бойові дії велися лише в Мар’їнському районі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине.

“У Красногорівці та Мар’їнці противник застосовував міномети, у Водяному – 122-мм гармати. При цьому було випущено 30 мін і снарядів різного калібру. Незважаючи на певне зниження інтенсивності бойових дій, українські війська залишаються напоготові і миттєво відповідають на агресивні дії окупантів”, - зазначив речник МОУ.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 24 ворожих обстріли, зокрема 4 – з важкого озброєння, уточнив Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-