На Закарпатті також назріває сміттєвий колапс

На Закарпатті також назріває сміттєвий колапс

Укрінформ
В області обліковано 123 сміттєзвалища, з них – 40 перевантажені, 54 - не відповідають нормам безпеки, майже 90 - потребують рекультивації. У більшості сіл збір сміття майже не налагоджений, штрафи за несанкціоновані смітники не застосовуються.

Про це на засіданні колегії повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури Закарпатської ОДА Едуард Маляр.

«Питання поводження з твердими побутовими відходами на Закарпатті – дуже актуальне. Наразі на території області обліковано 123 діючих сміттєзвалища, загальна площа яких - понад 120 гектарів. Із них 40 – перевантажені, 54 – не відповідають нормам екобезпеки, рекультивації потребують майже 90. Централізованим збиранням твердих побутових відходів охоплено близько 78 відсотків населених пунктів області», - заявив він.

За інформацією Маляра, майже у всіх районах до питання поводження зі сміттям підходять формально.

«Не налагоджено належний збір сміття у селах, не застосовуються штрафи за несанкціоновані смітники. Інформація, що надходить з районів щодо поводження зі сміттям, потребує значного доопрацювання. Часто це просто відписки. Це стосується як сфери поводження з твердими побутовими відходами, так і сфери благоустрою територій населених пунктів області. У районах є безліч проблем, які потребують особливої уваги та доопрацювання. А їх вирішення належить безпосередньо до повноважень та компетенції місцевих органів влади», - зауважив керівник департаменту.

За результатами засідання колегії в ОДА, керівникам районів доручено активізувати роботу з налагодження централізованого вивезення та утилізації твердих побутових відходів, забезпечити паспортизацію сміттєзвалищ. Крім того, в селах слід провести благоустрій територій.

Як впоралися в районах із завданням - перевірять за тиждень. Після 20 березня відповідні комісії проведуть рейдові перевірки, за результатами яких будуть зроблені висновки щодо виконання доручень. В разі невиконання, сільських та селищних голів притягнуть до адміністративної відповідальності, повідомляють в прес-службі Закарпатської ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-