АТО: бойовики випустили 140 мін по

АТО: бойовики випустили 140 мін по "гарячих точках" біля Попасної й Троїцького

Карта
Укрінформ
Бойовики відкривали вогонь у бік українських позицій по всій лінії фронту.

Про це повідомив на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"Бойові дії минулої доби відбулися у Попаснянському та Новоайдарському районах. Найгарячішими точками залишаються Троїцьке, околиці Попасної та Кримське. І вдень, і вночі на цих рубежах  ворог широко застосовував міномети, випустивши впродовж доби понад 140 мін. Після заходу сонця бойовики провели епізодичні артилерійські обстріли, випустивши по 8 снарядів по Новозванівці та Кримському. У Станично-Луганському районі вчора було абсолютно спокійно", - розповів він про ситуацію на Луганському напрямку.

За словами речника МОУ, всього за минулу добу тут сталося 25 ворожих обстрілів, зокрема 15 – із важкого озброєння.

На Донецькому напрямку, зазначив Мотузяник, районами найбільшої бойової активності бандформувань залишається Авдіївка з її околицями.

"Вогонь з важкого озброєння, зокрема танків та мінометів, бойовики відкривали у місті та прилеглих територіях з перервами від сходу сонця до 22-ї години. Ще засвітла зі сторони Ясинуватої у бік тамтешніх українських позицій вогонь відкривав ворожий снайпер. Внаслідок чергового ворожого обстрілу в Авдіївці було пошкоджено приватний будинок. Постраждали вікна та дах. Цей будинок – крайній на своїй вулиці і впритул прилягає до лінії фронту", - поінформував він.

Речник Міноборони з питань АТО додав, що вчора пізно ввечері з гармат 152-го калібру бойовики обстріляли тиловий район – село Кліщіївка, випустивши близько 80 снарядів.

"Встановлено, що артилерійські системи противник розмістив на північно-західних околицях окупованої Горлівки. Звідти ж приблизно в той самий час бандформування випустили 5 артилерійських снарядів по наших позиціях у Новобахмутівці. На світлодарській дузі, горлівському периметрі та в районі Донецького аеропорту противник широко застосовував легке озброєння, та періодично – міномети, випускаючи за раз по декілька мін у бік наших захисників. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 34 ворожих обстріли, зокрема 16 – з важкого озброєння", - уточнив він.

Як констатував Мотузяник, на Маріупольському напрямку в Мар’їнському районі вчора за добу було зафіксовано 5 випадків порушення перемир’я.

"Так, двічі бандформування відкривали вогонь зі стрілецької зброї у Мар’їнці, тричі режим тиші сили окупанта порушили у Красногорівці, випустивши по декілька мін у бік наших військових. Далі на південь було абсолютно спокійно впродовж доби, за виключенням короткотривалого обстрілу з озброєння на БМП у районі Старогнатівки та випущених бойовиками двох мін на захід від Докучаєвська", - зазначив речник.

Він також повідомив, що на східних підступах до Маріуполя ворог відкривав вогонь впродовж цілої доби – переважно з легкого озброєння. Втім, не обійшлося і без важкого озброєння на цій ділянці фронту. Тричі російсько-окупаційні війська обстріляли з мінометів наші позиції у Водяному, один артилерійсько-мінометний обстріл відбувся у Павлополі. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулися 32 ворожих обстріли, четверта частина яких – з важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-