АТО: Кримське стало “гарячою точкою” - бойовики застосували “Гради”

АТО: Кримське стало “гарячою точкою” - бойовики застосували “Гради”

Укрінформ
Найскладніша ситуація на Луганському напрямку в зоні АТО спостерігається в районі села Кримське, яке бойовики обстрілюють з артилерії та мінометів.

Про це на брифінгу у суботу заявив речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На Луганському напрямку головною “гарячою точкою” залишається село Кримське Новоайдарського району. З другої години ночі до світанку бойовики провели там два масовані артилерійсько-мінометні обстріли, кожен з яких – тривалістю 2 години. Нарівні зі ствольною артилерією ворог застосував реактивні артилерійські установки “Град”, - сказав речник.

Він додав, що по позиціях сил АТО у Кримському було випущено 120 реактивних снарядів, 70 снарядів до гармат 152-го калібру, а також понад 120 мін.

За словами Лисенка, 15 снарядів, випущених артилерією російсько-окупаційних військ, долетіли у село Смолянинове, що майже за 20 кілометрів від лінії зіткнення, у тиловому районі сил АТО. “Встановлено, що важкі гармати та ракетні системи залпового вогню, використані під час вчорашніх актів агресії, ворог тримає поблизу окупованого селища Сентянівка (колишня назва – Фрунзе)”, - зазначив речник МОУ.

Він також повідомив, що вчора у Попаснянському районі випадки порушення режиму перемир’я мали епізодичний характер та були нетривалими – по 20 хвилин у середньому. Важкого озброєння противник на цих рубежах не застосовував. Епіцентр бойових дій на цій ділянці фронту змістився з Троїцького, де вчора було спокійно, до Новоолександрівки, де бойовики широко застосовували легке озброєння, у тому числі й снайперські гвинтівки. У Станиці Луганській російсько-терористичні війська відкривали вогонь вже після заходу сонця – з гранатометів та стрілецької зброї.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку противник здійснив 16 обстрілів, чверть яких – з важкого озброєння, підсумував Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-