Штаб АТО: левова частка ворожих обстрілів - на східних підступах до Маріуполя

Штаб АТО: левова частка ворожих обстрілів - на східних підступах до Маріуполя

Карта
Укрінформ
На Маріупольському напрямку в зоні АТО ситуація залишається майже такою, як раніше.

Про це на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Кількість випадків порушення тиші складає суму кількості обстрілів на Луганському та Донецькому напрямках обох взятих – 40 обстрілів. Російсько-окупаційні війська застосовували артилерію у районі Докучаєвська, де випустили понад 60 мін”, - розповів він.

За словами Лисенка, важке озброєння бойовики застосовували активніше, ніж на двох інших напрямках. Більше 100 мін та 20 артилерійських снарядів вони випустили у бік українських укріплень на напрямку.

“Міномети противник також застосовував у Мар’їнському районі. На східних підступах до Маріуполя, на які приходиться, як і раніше, левова частка ворожих обстрілів, важке озброєння бойовики застосовували рідше”, – додав речник МОУ.

Він констатував, що на Луганському напрямку бойові дії низької та середньої інтенсивності тривають у Попаснянському та Новоайдарському районах.

“Бойовики періодично обстрілювали українські рубежі оборони поблизу Попасної, у тому числі – з важкого озброєння. А після заходу сонця провели масований мінометний обстріл позицій сил АТО у Кримському, випустивши понад 50 мін. У Станиці Луганській бойовики порушили режим тиші один раз, уночі провівши короткотривалу збройну провокацію з використанням стрілецької зброї. Усього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 13 обстрілів з боку членів незаконних бандформувань, зокрема 6 – з важкого озброєння”, – підсумував Лисенко.

Речник з питань АТО зауважив, що на Донецькому напрямку, у Авдіївці та на околицях міста, стало набагато спокійніше. Характер обстрілів – епізодичний. З важкого озброєння бойовики застосовували лише міномети, випустивши близько 20 мін під час вранішнього обстрілу промзони.

“На Світлодарській дузі зафіксували 4 випадки порушення перемир’я – усі короткотривалі та з використанням стрілецької зброї та гранатометів. Міномети вчора противник застосовував лише на північних околицях Горлівки та у Невельському”, – розповів він.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку бойовики здійснили 27 обстрілів, 5 – з важкого озброєння, уточнив Лисенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-