АТО: у секторі

АТО: у секторі "М" основна вогнева активність ворога – на півдні

Карта
Укрінформ
У районі проведення АТО за минулу добу на Луганському напрямку дещо знизилась кількість обстрілів, а на Донецькому активізувалися снайпери бойовиків.

Про це заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Активність бойових дій на Луганському напрямку дещо знизилась. Ворог двічі обстрілював Троїцьке і Новоолександрівку і один раз Попасну. В Станиці Луганській та Кримському бойовики здійснили провокації з використанням легкої зброї. Всього 11 обстрілів відбулося за минулу добу на Луганському напрямку", - повідомив речник.

Він зазначив, що українські військові знешкодили снайперську групу в районі авдіївської промислової зони, одного снайпера було знищено.

Мотузяник підкреслив, що на Донецькому напрямку обстріли бойовиків не припиняються ні вдень, ні вночі, досить часто застосовується заборонене озброєння. 

"Найгарячіше було навколо окупованої Горлівки. Вдень ворог обстрілював Майорське, при цьому випустив 30 мінометних снарядів. А під вечір окупанти почали сеанс мінометних снарядів по Новгородському. За 4 години ворог випустив по наших позиціях 100 мінометних снарядів", - зазначив речник. 

У секторі "М" бойовики традиційно відкривали вогонь з легкого озброєння протягом ночі: "Основна вогнева активність ворога як і раніше припадає на південну частину напрямку. Після обіду окупанти відкрили вогонь з артилерії калібру 122 мм по Широкиному. Також під мінометні обстріли потрапили позиції ЗСУ в Мар’їнці, Чермалику, Павлополі".

За минулу добу, на Маріупольському напрямку зафіксовано 33 ворожих обстріли, зокрема – 5 з важкого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-