АТО: бойовики гатять з важкої зброї на всіх напрямках, найгарячіше – у Кримському

АТО: бойовики гатять з важкої зброї на всіх напрямках, найгарячіше – у Кримському

Карта
Укрінформ
Місцем найчисельніших ворожих обстрілів вчора було Кримське Луганської області, причому ворог вів вогонь з чотирьох навколишніх населених пунктів.

Про це заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу у вівторок.

"Спочатку позиції у Кримському були тричі обстріляні з мінометів протягом дня. І вже ввечері ворог відкрив вогонь з артилерії калібру 152 мм з боку Смілого та Сентяновки (колишнє Фрунзе). Три обстріли тривали в сумі більше двох годин і закінчились майже опівночі. Ворог випустив по позиціям українських військових майже 40 артилерійських снарядів", - повідомив він.

За словами Мотузяника, бойовики зранку застосовували міномети в Новотошківському, а ввечері – в Оріховому.

"В Попаснянському районі бойовики розпочали добу рано вранці з мінометного обстрілу Новоолександрівки. Протягом дня противник епізодично порушував режим тиші зі стрілецької зброї. З п’ятої години вечора півтори години сили противника обстрілювали Троїцьке з мінометів, випустивши по нашим позиціям 30 мін", - додав речник.

За минулу добу на Луганському напрямку відбулося 23 ворожих обстріли, з них – 17 із застосуванням важкого озброєння.

На Донецькому напрямку в районі Світлодарської дуги після обіду спостерігались короткочасні провокації з легкого озброєння. Ввечері ворог активізувався та обстріляв Кодиму та Луганське з мінометів.

"В районі Горлівського периметра ворог проводив обстріли позицій сил АТО по всій лінії розмежування. Одразу після опівночі відбувся короткотривалий мінометний обстріл Зайцевого. Протягом першої половини дня ворог епізодично застосовував легке озброєння, а вже ввечері активізував свої мінометні розрахунки. Починаючи з п’ятої вечора бойовики обстрілювали Верхньоторецьке, Майорськ, Зайцеве та Новгородське. За вечірній період по позиціям ЗСУ навколо Горлівки ворогом було випущено більше ста мінометних мін", - зазначив речник.

"В районі Авдіївки зранку відбувся потужний мінометний обстріл з боку Яковлівки – ворог застосовував міномети калібру 82 та 120 мм. Менш потужний обстріл відбувся близько 10 години вечора", - додав він.

На флангових позиціях у Кам’янці, в районі Донецького аеропорту та в Невельському ворог здійснював провокації з легкого озброєння.

Загалом за добу на Донецькому напрямку відбулось 35 обстрілів з боку бойовиків, зокрема – 19 з важкого озброєння.

У секторі "М" зафіксовано 64 ворожих обстріли, третина з яких – з важкого озброєння.

"У Мар’їнському районі минулої доби ворог порушив режим тиші один раз, обстрілявши після заходу сонця наші позиції поблизу Красногорівки з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. У Новотроїцькому, що поблизу Докучаєвська, противник вчора провів три обстріли, один з яких був із застосуванням мінометів. У Новогригорівці, що далі на південь, бойовики після заходу сонця провели двогодинний обстріл з використанням крупнокаліберних кулеметів", - повідомив Мотузяник.

На лінії фронту від Чермалика до Широкиного ситуація зберігається складною. На цих рубежах, нарівні з легким озброєнням, противник широко застосовував бронетехніку, включно з танками, та міномети: "У Водяному активними були снайпери противника. А пізно ввечері у цій найгарячішій точці Маріупольського напрямку вчорашньої доби бандформування провели два артилерійських обстріли. Українські військові надійно утримують позиції на схід від Маріуполя, відкриваючи вогонь у відповідь з озброєння співмірного тому, яке застосовує противник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-