Назвали причини спалаху кору на Прикарпатті

Назвали причини спалаху кору на Прикарпатті

Укрінформ
Спалах захворюваності на кір у місті Яремче стався, ймовірно, через відсутність вакцинації  та внаслідок міграції людей.

Про це кореспондентові Укрінформу телефоном повідомив обласний позаштатний інфекціоніст  Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні  Роман Остяк.

«Найбільш ймовірна причина спалаху кору в Яремче – це відсутність вакцинації та міграція людей. Нещодавно ми спостерігали спалах кору в Румунії, а ця інфекція передається повітряно-крапельним шляхом, тому не виключено, що недугу  отримали  у такий спосіб.  У Яремче кількість хворих на кір не збільшується. Важких дітей немає», - повідомив Остяк.

Він зауважив, що одну дитину з яремчанської школи довелося госпіталізувати з діагнозом кір до обласної клінічної інфекційної лікарні. Її стан - середньої тяжкості. Вакцину проти кору дитина не отримувала.

Як повідомлялося, 24 лютого у Яремчанській загальноосвітній школі №2 зафіксовано групове захворювання на кір. Захворіли 8 учнів  та вчителька. Тоді навчально-виховний процес у школі призупинили до 10 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-