На річках України — льодохід, затори і підняття води

На річках України — льодохід, затори і підняття води

Укрінформ
Через відлигу і сніготанення на річках України очікується підйом рівнів води.

Про це повідомляє ДСНС.

«За даними Укргідрометцентру, 23 лютого, у зв'язку з вiдлигою i сніготаненням, на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.), Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,5 - 1,5 м над рiвнями. Очікується руйнування льодових явищ, льодохiд, на дiлянках русел з порушеною пропускною здатнiстю (пiд мостами, на звужених дiлянках русел, в мiсцях iснуючих заторiв льоду) - формування (посилення) заторiв льоду з рiзким пiдвищенням рiвнiв води, в Туркiвському, Дрогобицькому районах Львiвської областi, при цьому можливе часткове затоплення заплав, с/г угiдь, окремих населених пунктiв, господарських об'єктiв, розташованих вище місць утворення заторiв», - йдеться у повідомленні.

Також 23-24 лютого, у зв'язку з потеплiнням та випаданням опадів, на рiчках басейнiв Прута та Сiрету очiкуються пiдйоми рiвнiв води на 0,3 - 1,0 м над рiвнями.

Очікується послаблення льодового покриву, мiсцями його руйнування, льодохiд, на окремих дiлянках можливе утворення заторiв льоду з додатковими пiдйомами рiвнiв води на 0.5 - 1.0 м.

23 - 24 лютого, внаслідок сніготанення та опадів, на рiчках Закарпаття очiкується пiдвищення рiвнiв води на 0.5-1.5м, в нижнiх течiях Боржави та на дiлянцi Тиси В.Бичкiв - Вилок на 1.5-2.5м над рівнями. В нижнiй течiї Боржави можливий початковий вихiд води на заплаву.

Також, 23 - 26 лютого, у зв'язку з вiдлигою та сніготаненням, на лівих притоках Днiстра (Тернопiльська, Хмельницька, Вiнницька обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,2 - 0,7 м над рiвнями на 8 год. 22 лютого. Очікується руйнування льодових явищ, мiсцями льодохiд.

На окремих понижених дiлянках берегiв можливий початковий вихiд води на заплаву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-