Теракт біля Палацу спорту в Харкові: судовий процес завершений на 90%

Теракт біля Палацу спорту в Харкові: судовий процес завершений на 90%

Укрінформ
Судове розслідування щодо теракту, яке триває майже два роки, наближається до завершення.

Про це заявив журналістам прокурор Харківської області Юрій Данильченко після церемонії вшанування загиблих внаслідок теракту у Харкові у лютому 2015 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На 90% судовий процес завершений. Прокурори готові до дебатів. Як тільки будуть закінчені останні експертизи, сподіваюсь, суд зможе піти до нарадчої кімнати для винесення справедливого вироку обвинуваченим", - зазначив Данильченко.

За його словами, у справі зібрано достатньо доказів щоб довести провину кожного підсудного: "Проте судовий процес затягує сторона обвинувачених".

"Вже відбулося близько 60 судових засідань і ще понад 20 зірвано з вини захисту. Підсудні вдаються до всіх можливих і неможливих методів, щоб затягнути процес. Так, обвинувачені 6 разів змінювали адвокатів, практично на кожному засіданні захист заявляє клопотання про відвід прокурору, суддям. Неодноразово адвокати зривали засідання, залишаючи залу суду. Були випадки, коли, вичерпавши усі процесуальні можливості затягнути розгляд по суті, вони викликали "швидку", яка фіксувала нормальний фізичний стан обвинувачених. Зараз підсудні відмовляються від своїх свідчень, переконуючи суд, що на аудіозаписах не їхні голоси. Тому доводиться призначати додаткові експертизи (фоноскопічна і психологічна), на які також потрібен час. Проте це ніяк не вплине на винесення законного справедливого вироку" , - додав Данильченко.

За його словами, сьогодні Фрунзенський райсуд Харкова на вимогу прокуратури продовжив ще на два місяці тримання під вартою для трьох підозрюваних у скоєнні теракту.

 Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2015 року під час траурної ходи, присвяченої пам'яті Героїв Небесної Сотні та загиблим на Донеччині, у Харкові поблизу Палацу спорту стався вибух: загинули 4 людей, ще 9 отримали поранення. У березні трьом підозрюваним у вчиненні теракту суд обрав запобіжний захід: тримання під вартою без внесення застави. Усім трьом оголошено підозру за  ч. 3 ст. 258 (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-