Ситуація в АТО загострилася, почастішали обстріли з гармат і танків - Муженко

Ситуація в АТО загострилася, почастішали обстріли з гармат і танків - Муженко

Укрінформ
Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції загострилась, українські військові мають дозвіл адекватно реагувати на провокації супротивника.

Про це заявив начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко під час зустрічі з військовими аташе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З позавчорашнього дня ми спостерігаємо збільшення кількості мінометних обстрілів, обстрілів з гармат, застосування танків. Зокрема, останні застосовувалися противником учора по населеному пункту Авдіївка. Підрозділи, які виконують завдання в зоні АТО, мають право адекватно реагувати на всі ті порушення, що мають місце в зоні проведення операції. Серед повноважень командирів - приймати рішення у відповідь на ті чи інші дії противника", - сказав Муженко.

При цьому він підкреслив, що "вогонь у відповідь з нашого боку в кілька разів менше, ніж із боку противника. В основному дії противника мають неорганізований характер".

Муженко зазначив, що за минулу добу в результаті обстрілів, у тому числі й танкових, в районі Авдіївки троє українських військовослужбовців загинули, 10 отримали поранення; також загинув один мирний житель і двоє отримали поранення.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-