Суботня ДТП: в Одеському окружному адмінсуді заступилися за колегу

Суботня ДТП: в Одеському окружному адмінсуді заступилися за колегу

Укрінформ
Члени Одеського окружного адміністративного суду вважають недостовірною поширену ЗМІ інформацію про те, що голову цього суду Олега Глуханчука поліція впіймала п'яним за кермом легкового автомобіля.

Про це йдеться в оприлюдненій 14 лютого офіційній заяві.

"Голова Одеського окружного адміністративного суду провів відкриту зустріч з журналістами й представниками громадськості щодо інциденту, який трапився у суботу, 11 лютого, з участю працівників Національної поліції. Заради об’єктивного висвітлення обставин події, припинення розповсюдження викривленої та недостовірної інформації суддя висловив власну позицію щодо ситуації. Зокрема, голова суду заявив, що інформація ... в подальшому поширена низкою ЗМІ, не відповідає дійсності", - зазначено в документі.

У повідомленні йдеться, що "він (Глуханчук - ред.) кермував транспортним засобом у нетверезому стані. Насправді суддя за кермом автомобіля не перебував, а знаходився на пасажирському сидінні".

Крім того, стверджують автори заяви, достовірність відео, розповсюдженого через мережу YouTube, викликає сумніви. Запис відтворюється не з початку події, є фрагментарним, тобто нарізкою з різних кадрів, що відображають упереджену позицію щодо учасників інциденту, порушуючи презумпцію невинуватості, гарантовану ст. 62 Конституції України.

"Таким чином, ми вважаємо, - наголошується в документі, - що оприлюднення даного відео є протиправним і здійсненим з метою дискредитації голови суду, який зарекомендував себе з принциповою та непохитною позицією, а також умисними діями, спрямованими на підрив авторитету судової влади".

"Оскільки голова суду не є власником автомобіля, а також не кермував даним транспортним засобом, звинувачення у вчиненні ним адміністративного правопорушення є безпідставними. Правову оцінку діям учасників пригоди буде надано компетентними органами", - йдеться в заяві прес-служби адмінсуду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-