Суд над Кернесом допитав вісім свідків і взяв перерву

Суд над Кернесом допитав вісім свідків і взяв перерву

Укрінформ
У Київському райсуді Полтави оголосили перерву в засіданні у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса і двох його охоронців, які обвинувачуються у викраденні, катуваннях і погрозах вбивством двох активістів харківського євромайдану.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"На суді допитано 8 свідків обвинувачення. Чергове засідання, на якому триватиме допит свідків, призначено на 6 березня. Перерва знадобилася для забезпечення явки тих свідків, які сьогодні не прибули до суду", - зазначили в суді.

Що стосується свідків обвинувачення, то, стало відомо, це правоохоронці, водії службових авто, співробітники служби "102", які мали те чи інше відношення до подій євромайдану 25 січня 2014 року. Типові відповіді свідків на запитання держобвинувача Олександра Ганілова: "Давно було, нічого не пам'ятаю".

У ході допитів захисники Кернеса і він сам не раз звертали увагу на те, що прокурор ставить навідні запитання і намагається отримати "потрібні" для обвинувачення відповіді.

Як повідомляв раніше Укрінформ, уранці Геннадій Кернес в інвалідному візку разом з охоронцями і захисниками прибув у Київський райсуд Полтави. Також на засідання прибули обоє потерпілих: Ряполов і Кутянін. Прокуратура викликала до суду 14 свідків обвинувачення: всього вже допитано третину з більш як 70-ти свідків обвинувачення.

23 січня в Київському райсуді Полтави у справі Кернеса допитано четверо свідків з боку держобвинувачення. Сам Кернес і його захисники просили суд припинити допит за фактами, що "не відносяться до справи", і перейти до розгляду по суті обвинувачень. Водночас, прокурор Ганілов заявив, що його питання відносяться до справи.

24 жовтня 2016 року Кернес був на суді в Полтаві востаннє за три місяці: весь цей час він знаходився на реабілітації у зв'язку з перенесеними операціями. На суді допитали трьох свідків обвинувачення, включаючи радника глави МВС України Івана Варченка. За словами захисників, їхні свідчення не містять аргументів провини Кернеса.

26 вересня в Київському райсуді Полтави допитали семеро свідків з боку обвинувачення, які сказали, що "нічого не бачили і не чули".

На суді Кернес і його охоронці, які обвинувачуються за фактами, що мали місце в лютому 2014 року, не визнають провину і вважають справу сфабрикованою. Їм загрожує до 15 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-