З Ватикану на Тернопільщину привезли Нерукотворний образ Ісуса Христа

З Ватикану на Тернопільщину привезли Нерукотворний образ Ісуса Христа

Укрінформ
Священицька місія 12 лютого привезла з Ватикану до Тернопільщини унікальну християнську святиню – Нерукотворний образ Ісуса Христа з Едесси або Мандиліон.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ця, одна із найбільших християнських святинь світу, перебуватиме на Тернопільщині 10 днів. Спочатку вона чотири дні перебуватиме у духовному центрі в Зарваниці, пізніше - у кафедральному соборі Тернополя», - сказав один із керівників місії отець Володимир Фірман.

За словами священнослужителя, з огляду на те, що святиню прагнуть побачити паломники з інших міст України, доступ до ікони буде цілодобовим. Сам же образ покритий спеціальним броньованим склом, але з огляду на безпеку, святиню не дозволено ані фотографувати, ані фільмувати.

Нагадаємо, Нерукотворний образ Ісуса Христа – це особлива ікона Спасителя. Науковці розглядають його як одне із найдавніших зображень лику Христа, які дійшли до наших днів. Цей образ є особливою реліквією для християн. Він відомий також як Спас Нерукотворний, Святий Лик, Зображення з Едесси або Мандиліон, що у перекладі означає «обрус». Реліквія – найстаріше зображення обличчя Ісуса Христа.

Сьогодні цей Нерукотворний образ Господній зберігається у Папській захристії Сикстинської Капелли у Ватикані. Перебування святині на Тернопільщини – це, починаючи з 1870 року, третій раз, коли Нерукотворний Спас дають для Богопочитання у храмі і другий раз, коли Ватикан дозволив прикладатися до реліквії.

Фото: прес-служба ТОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-