Москаль запевняє, що Закарпаттю не загрожує підтоплення

Москаль запевняє, що Закарпаттю не загрожує підтоплення

Укрінформ
Протягом минулої доби рівень води в найбільшій річці Закарпаття Тисі знизився на два метри. Загрози паводкових підтоплень в області немає.

Про це повідомляє офіційний сайт Геннадія Москаля, голови Закарпатської ОДА.

"Рівень води в Тисі та Латориці поблизу м.Чоп продовжує знижуватися. Станом на 10.00 суботи (11.02) висота паводкової хвилі в Тисі опустилася на 2 метри й становить 8 метрів (висота дамби тут – 12 метрів). У Латориці рівень води опустився на 40 см і становить 4,5 метра", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив голова ОДА, у п’ятницю угорські водники забезпечили прохід льодоходу в районі м.Токай, тож зараз рівень води поступово знижується як на території Закарпаття, так і в самій Угорщині. "Загрози підтоплень немає", - каже Москаль.

Як повідомлялося, підтоплення та загроза паводків виникли на Закарпатті 3 лютого, коли через відлигу на річках почався кригохід і стали утворюватися льодові затори. Рівень води в річках піднімався до критичного, були підтоплені будинки в деяких населених пунктах та сільгоспугіддя. З 5 лютого у зв'язку з переливом води через дорожнє покриття тимчасово перекривалися дороги місцевого значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-