Під Харковом перекрили трасу держзначення: вимагають не закривати лікарню

Під Харковом перекрили трасу держзначення: вимагають не закривати лікарню

Фото, відео
Укрінформ
В Люботині Харківської області активісти перекрили трасу державного значення "Київ-Харків-Довжанський" на знак протесту проти закриття місцевої лікарні.

Коментар журналістам з приводу події дав начальник Харківського відділу поліції Ігор Назаренко, повідомляє ГУ Нацполіції у Харківській області.

"Про цю акцію ми були попереджені і вжили відповідних заходів, зокрема, транспорт відвели на інші магістралі. Активістів було попереджено про кримінальну відповідальність за перешкоджання руху транспорту по дорогах. Порядок під час акції, яка тривала з 13.00 до 15.30, охороняли до двохсот поліцейських. Порушень зафіксовано не було", - зазначив Назаренко.

За його словами, основні вимоги активістів - зберегти місцеві лікарні і створити на їх базі медзакладу інтенсивної терапії.

Водночас, в мережі з'явилися повідомлення, що в акції брали участь до тисячі місцевих жителів: вони стурбовані наміром влади в рамках медреформи передати м.Люботин з населенням в 30 тис. осіб на обслуговування в сусідній Валківський район.

Як сказали кореспондентові Укрінформу в Харківській ОДА, посилаючись на заступника голови ХОДА Михайла Черняка, "в регіоні не закривається жодна лікарня, можливо, деякі лікарні будуть перепрофільовані, але не більше того".

29 січня в Люботині відбулося міське віче з приводу медреформи, організоване активістами громадських організацій, включаючи "Східний корпус", "Центр розвитку суспільства" ініціативну групу "За місто Люботин", де вирішено 5 лютого перекрити трасу Харків-Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-