Рятувальники попереджають про підвищення рівнів води у річках

Рятувальники попереджають про підвищення рівнів води у річках

Укрінформ
Унаслідок відлиги, опадів та сніготанення передбачається поступове пiдвищення рiвнiв води над поточними рівнями на рiчках Закарпатської областi, басейнiв Сяну, Днiстра та Захiдного Бугу.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"За даними Укргідрометцентру, 4-6 лютого, внаслідок очікуваної відлиги, опадів та сніготанення, передбачається поступове пiдвищення рiвнiв води над поточними рівнями: на рiчках Закарпатської областi, басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.), Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) на 0,2-1,0 м. Очікується поступове послаблення льодового покриву, мiсцями його руйнування, льодохiд, при цьому можливе формування заторiв льоду з рiзким коливанням рiвнiв води на 0,5-1,5 м", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що важаючи на наявнiсть значної кiлькостi снiгового покриву, мерзлий грунт в басейнах річок Закарпаття можливі пiдтоплення понижених ділянок талими водами.

Рятувальники попереджають, що 5 - 7 лютого у зв'язку з формуванням талодощового паводку на Днiстрi на дiлянцi Галич-Залiщики очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,3 - 1 м над рiвнями на 8 год 4 лютого, подальше послаблення льодового покриву, мiсцями його руйнування, льодохiд, при цьому можливе формування заторiв льоду з додатковим пiдйомом рiвнiв води на 1 - 2 м, без загрози негативних наслідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-