На Закарпатті відкачали воду із майже половини затоплених дворів

На Закарпатті відкачали воду із майже половини затоплених дворів

Укрінформ
У Закарпатській області ще лишаються підтопленими 276 дворогосподарств та 649,3 га сільгоспугідь. За інформацією міських та районних державних адміністрацій - ситуація контрольована, евакуація населення не планується.

Про це повідомила прес-служба Управління ДСНС в Закарпатській області.

«В Іршавському, Тячівському, Перечинському, Рахівському, Мукачівському, Хустському та Виноградівському районах Закарпатської області залишаються підтопленими 276 дворогосподарств та 649,3 га сільгоспугідь. За інформацією міських та районних державних адміністрацій - ситуація контрольована, евакуація населення не планується. Над ліквідацією наслідків паводку, що розпочався в області 3 лютого, працюють підрозділи ДСНС Закарпаття та сусідніх областей, комунальні служби. Також для ліквідації льодових заторів криги на річках залучено 4 штатні піротехнічні групи: 2 Спеціального центру швидкого реагування, Івано-Франківської, Тернопільської областей», - йдеться в повідомленні.

Водночас, рятувальники повідомляють про збільшення паводкової хвилі в низинах регіону.

«В нижніх течіях Латориці та Тиси, в районі міста Чоп, протягом 4-5 лютого продовжиться підвищення рівнів води, скресання, льодохід: на Латориці в межах міста Чоп очікується підняття рівня води на 2.5 м, вихід води на заплаву, на Тисі у м.Чоп – на 3.5-4.5 м», - повідомляють в управлінні рятувальної служби.

Прогнозується також максимальний рівень води на Боржаві у селі Великі Ремети – до 6 метрів. Можливе підтоплення сільгоспугідь сіл Сільце, Заріччя, Боржавське, Камянське, Великі Комяти та автошляху Виноградів-Шаланки.

Окрім того, 4-5 лютого у високогір’ї та гірських районах Закарпатської області оголошується ІV (високий) рівень лавинної небезпеки, існує загроза зсувів снігу на автошляхи, повідомляють в Управлінні ДСНС в Закарпатській області.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-