Розслідування стрілянини в Олевську: поліція вилучила півтонни бурштину

Розслідування стрілянини в Олевську: поліція вилучила півтонни бурштину

Фото
Укрінформ
У ході розслідування стрілянини в Олевську правоохоронці вилучили півтонни бурштину.

Про це у Фейсбуці написав генпрокурор Юрій Луценко.

"Після січневої стрілянини в Олевську було одночасно знято місцевих керівників прокуратури та поліції, які спокійно жили в епіцентрі бурштинової лихоманки. Сьогодні провели першу хвилю обшуків.  Вилучено півтонни бурштину, зброю", - зазначив він.

Генпрокурор наголосив, що незаконний видобуток бурштину необхідно врегулювати на законодавчому рівні.

Разом із тим, його прес-секретар Лариса Сарган у Фейсбуці уточнила, що за попередньою інформацією, обшуки проходять у самому Олевську та населених пунктах навколо райцентру, а також в інших селищах на півночі Житомирської області.

"Виявляють скупщиків та причетних до незаконного видобутку та збуту бурштину, а також причетних до перестрілки 16 січня цього року в Олевську", – зазначила Сарган.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 16 січня в центрі міста Олевськ на Житомирщині стався збройний напад на місцевих жителів. Невідомі з пістолетами та гвинтівками відкрили вогонь по молодих людях, які стояли поблизу однієї з кав'ярень і паркування, а також кинули у натовп гранату, внаслідок чого шестеро людей поранені, двоє загиблих. 

17 січня під час брифінгу начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко повідомив, що у збройному конфлікті в Олевську брали участь представники трьох регіонів, а загиблим виявився житель Київщини. При цьому основним фігурантом конфлікту є кримінальний авторитет, який мешкає у Львівській області.

У ході досудового розслідування поліція Житомирської області встановила понад 30 учасників збройного конфлікту. Наразі п’ятьом  уже оголосили про підозру, чотирьом – про арешт, ще одного посадили під домашній арешт.

24 січня у Нацполіції підтвердили інформацію про те, що в лікарні помер ще один учасник конфлікту – 32-річний житель Львівщини, а також повідомили, що за результатами службового розслідування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 поліцейських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-