Коксохім і ДТЕК почали відновлення електропостачання Авдіївки

Коксохім і ДТЕК почали відновлення електропостачання Авдіївки

Фото
Укрінформ
Енергетики Авдіївського коксохімічного заводу спільно з ДТЕК розпочали відновлення електропостачання міста Авдіївка. Крім того, завод продовжує забезпечувати опалення міста.

Про це на прес-конференції заявив гендиректор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вдалося домовитися про відновлення ліній електропередач. Хлопці з ДТЕК і наші енергетики вже виїхали, буквально 30 хвилин тому групи виїхали. Авдіївка й фільтрувальна станція були знеструмлені, це при температурі - 20 -23 вночі. Ми забезпечили 5-6 МВт власної генерації. Щоб дати тепло на Авдіївку, щоб не заморозилися ТЕЦ і система теплопостачання, довелося вивести у консервацію три батареї заводу", - розповів Магомедов.

В цей час виробництво коксу було знижено з 6,5 тис. тонн до 2,5 тис. тонн.

"Але якби ми не зробили це своєчасно, то за 4-6 годин сталося б повне заморожування системи теплопостачання. До ранку ми б точно не дотягли", - підкреслив гендиректор Коксохіму.

За словами Магомедова, завод продовжує подавати тепло, проте власних ресурсів заводу бракує. Як наслідок, десь о 5 ранку температура у теплоносіях опускалася до критичних значень.

"Підживлення природним газом дає змогу тримати на грані й технологію, й опалення. Потрапляння у газопровід може призвести до повної зупинки заводу. У нас із містом єдина система водопостачання, енергопостачання, каналізація. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб зберегти працездатність заводу", - зазначив Магомедов.

Він також додав, що відновлення енергопостачання дасть змогу забезпечити жителів Авдіївки водою.

"На завод ми закачали технічну воду. Питну воду нам забезпечують колеги з Маріуполя, Азовсталі, Запоріжсталі. Заклик надати допомогу Авдіївці було почуто вмить", - сказав Магомедов.

Як зазначив директор з дистрибуції електроенергії "ДТЕК Енерго" Ігор Маслов, електропостачання Авдіївки може бути відновлено вже до кінця сьогоднішнього дня. Однак, якщо обстріли були значними, робота може затягнутися.

30 січня 2017 року у результаті обстрілу бойовиками Авдіївки на місцевому коксохімічному заводі було перебито всі гілки електропостачання, внаслідок чого на підприємстві почалася часткова консервація, а місто опинилося на межі соціально-економічної катастрофи.

Через зупинки виробництва коксу на Авдіївському коксохімічному заводі Маріупольський металургійний комбінат ім.Ілліча, що контролюється Рінатом Ахметовим, змушений був заглушити дві домни з чотирьох.

ДТЕК відповідає за енергетичний бізнес групи СКМ Ахметова.

Фото: Маркіян Лисейко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-