Бойовики тримають важке озброєння на лінії фронту

Бойовики тримають важке озброєння на лінії фронту

Карта
Укрінформ
Окупанти тримають важке озброєння на лінії фронту і активно ним користуються.

Про це поінформував речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник на брифінгу у суботу.

За його словатми, вчора на Луганському напрямокту  було значно спокійніше ніж добою раніше. Окупанти продовжували обстрілювати наші позиції у Попаснянському районі та в районі Бахмутської траси. Втім майже без використання важкого озброєння. Виключенням була ділянка фронту поблизу Попасної, де по обіді бойовики випустили понад 25 мінометних мін у бік наших захисників.

На сході напрямку, а саме у Станиці Луганській, відбулася одна ворожа збройна провокація з використанням гранатометів. 

Усього вчора на Луганському напрямку відбулося 15 обстрілів з боку НЗФ. Чотири з яких були мінометними.

Як зазначається, на Донецькому напрямку, бойова обстановка залишається складною. Вчергове розширилася географія бойових дій противника. Так, знову неспокійно на Світлодарській дузі та в районі Донецького летовища. Загалом, важке озброєння бандформування використовували вздовж усієї лінії фронту.

Найбільш активно – в авдіївській промзоні, де за добу впродовж чотирьох обстрілів тамтешніх українських позицій сили окупанта випустили понад 70 мінометних мін та більше 10 артилерійських снарядів. Українські війська регулярно відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку  відбулося 11 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого  озброєння.

Мотузяник повідомив, що на Маріупольському напрямку бойові дії перемістилися на південь. Так, на ділянці фронту Красногорівка – Мар’їнка, де ворог здійснював масовані атаки наших позицій добою раніше, не зафіксовано жодного випадку порушення тиші.

За винятком трьох випадків порушення перемир’я ворогом у районі Докучаєвська, усі вчорашні обстріли на цьому напрямку прийшлися на лінію фронту Павлопіль – Широкине. Епіцентром бойових дій залишаються українські рубежі оборони у Широкиному та сусідньому з ним Водяному. Окупанти тримають важке озброєння на лінії фронту і активно ним користуються. Зокрема, артилерію противник використовував тричі – два рази проти захисників Водяного та єдиноразово у Широкиному.

У останньому після світанку бойовики відкривали вогонь з танка. Міномети ворогом застосовувалися на півдні Маріупольського напрямку цілодобово. Втім, найбільш активно – саме у Широкиному, де, за підрахунками Генштабу, противник випустив понад 70 мін. Нарівні з важким озброєнням вчора у районах бойового протистояння на Маріупольському напрямку бойовики широко використовували легке, зокрема активними були снайпери противника.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку  відбулося 34 ворожих обстрілів, половина яких – з важкого  озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-