Поліція назвала причини стрілянини в Олевську

Поліція назвала причини стрілянини в Олевську

Укрінформ
У ніч проти 16 січня конфлікт із застосуванням зброї, внаслідок якого було травмовано семеро осіб, один із яких загинув, стався в місті Олевську на Житомирщині через небажання жителів Львівської області платити за вхід на дискотеку у місцевому барі.

Про це під час брифінгу 16 січня розповів начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жителі Львівської області посварилися з місцевими через те, що не захотіли платити за те, щоб знаходитися у цьому закладі (в одному з барів міста Олевська – ред.). На даний час постраждалі знаходяться під охороною, вони є учасниками цього конфлікту. Частина учасників конфлікту – приїжджі зі Львівської області – вони залишили місце події, всі транспорті засоби встановлені, зараз проводяться оперативні заходи щодо їх затримання", – зазначив Печененко.

При цьому він заперечив, що конфлікт має зв’язок із видобутком бурштину.

"Можливо, після проведення слідчих дій буде встановлено, що вони (приїжджі жителі Львівської області – ред.) мають відношення до питань. Але весь конфлікт виник на побутовому грунті, і вони захотіли вирішити його у такий спосіб. І вночі сьогодні сталася ця жахлива трагедія із застосуванням зброї, внаслідок чого сім осіб потрапили до лікарні, один із постраждалих уночі помер", – уточнив Печененко.

Головний поліцейський Житомирщини також повідомив, що наразі тривають заходи щодо встановлення видів застосованої зброї.

"Зараз проводяться заходи щодо встановлення цієї зброї, але по гільзам і кулям, які залишилися на місці події, встановлено, що це була як вогнепальна зброя, травматична, помпова зброя, так було застосування й однієї з гранат РГД-5", – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти понеділка 16 січня в центрі міста Олевськ на Житомирщині стався збройний напад на місцевих жителів. Невідомі з пістолетами та гвинтівками відкрили вогонь по молодих людях, які стояли поблизу однієї з кав'ярень і парковки, а також кинули у натовп гранату. Поліція розпочала кримінальне провадження щодо нічної події у місті Олевську Житомирської області, де на центральній площі виникла сутичка із застосуванням зброї, внаслідок чого шестеро поранені, один загинув.

Близько 11:00 на центральній площі Олевська зібралися близько трьохсот місцевих жителів, які вимагають у правоохоронців провести справедливе розслідування нічної стрілянини і навести лад у районі загалом.

До вирішення ситуації в Олевську працюватиме спецпідрозділ Нацполіції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-