У Запоріжжі рецидивіст обстріляв поліцейських

У Запоріжжі рецидивіст обстріляв поліцейських

Укрінформ
У Запоріжжі раніше неодноразово судимий за скоєння особливо тяжких злочинів місцевий житель влаштував стрілянину з рушниці по поліцейських з квартири багатоповерхового будинку.

Як повідомили Укрінформ у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Запорізькій області, інцидент стався напередодні ввечері в Олександрівському районі обласного центру.

«3 січня о 17:55 в чергову частину Олександрівського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що з балкона квартири на третьому поверсі будинку по вул. Поштовій в м. Запоріжжя невідомий стріляє у напрямку входу в під'їзд будинку, де перебувають поліцейські», - повідомили в поліції.

За даними ГУ Нацполіциі в Запорізькій області, інциденту передувало звернення в місцеву лікарню мешканки Запоріжжя з побоями, які, за її словами, їй завдав чоловік. У лікарні жінці надали необхідну допомогу і відпустили потерпілу додому. Туди ж для з'ясування обставин завдання тілесних ушкоджень виїхав дільничний офіцер поліції разом з нарядом управління поліції охорони в Запорізькій області.

«Коли правоохоронці прибули на місце, двері їм ніхто не відкрив. З квартири пролунав постріл в закриті металеві вхідні двері. Поліцейські спустилися на перший поверх, щоб вийти на вулицю, проте коли вони виходили з під'їзду, в їх бік пролунав ще один постріл: господар квартири стріляв з балкона з мисливської гладкоствольної рушниці Сайга і влучив у двері під'їзду», - повідомили в поліції.

За даними правоохоронців, на місце події було направлено особовий склад роти поліції особливого призначення. Прибуло керівництво ГУНП в Запорізькій області і Дніпровського відділу поліції, але заблокований в квартирі раніше неодноразово судимий за скоєння особливо тяжких злочинів громадянин відмовився скласти зброю і погрожував його застосуванням.

"Щоб запобігти можливим жертвам серед цивільного населення і правоохоронних органів, у переговори із зловмисником через домофон вступив начальник Олександрівського відділення поліції Дмитро Клименко. Зловмисник погодився впустити його одного, без зброї, в квартиру, де в ході переговорів офіцер поліції знайшов аргументи, що змусили правопорушника скласти зброю», - повідомили в поліції.

Зараз зловмисник затриманий і перебуває під вартою. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України – «Хуліганство, здійснене із застосуванням вогнепальної зброї». Проводиться розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-