Заметіль закрила чотири перевали на Закарпатті

Заметіль закрила чотири перевали на Закарпатті

Укрінформ
Снігопад, хуртовина і заметілі на Закарпатті значно ускладнили автомобільний рух на перевалах - спецтехніка не встигає розчищати снігові замети.

Про це повідомляється на офіціійному сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

«Інтенсивний снігопад, хуртовина і заметілі значно ускладнили рух автомобільного транспорту через чотири перевали на адміністративній межі Закарпатської області. Спецтехніка автодорожників та рятувальників не встигає розчищати дорожнє покриття, яке буквально через кілька хвилин знову замітає снігом», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, особливо складна ситуація на Абранському перевалі - основній транспортній артерії, через яку на Закарпаття заїжджають вантажній автомобілі. Через заметілі на перевалі вже застрягли кілька фур, зараз туди направлена додаткова техніка рятувальників. Тож аби уникнути надзвичайних ситуацій, було вирішено призупинити рух вантажівок через перевал. Аналогічне рішення щодо обмеження руху вантажівок на трасі «Київ - Чоп» ухвалено і у Львівській області. Водночас проїзд легкових автомобілів через перевали не закрито, однак через складні погодні умови водіїв закликають по змозі утриматися від поїздок у високогір’я.

Обмеження руху діятиме до нормалізації погодних умов, наголошується у повідомленні.

В області оголошено штормове попередження. За прогнозами синоптиків, сильно сніжитиме на Закарпатті протягом сьогоднішнього дня та вночі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-