АТО: Бойовики відкрили вогонь зі 152-мм по житлових районах

АТО: Бойовики відкрили вогонь зі 152-мм по житлових районах

Карта
Укрінформ
Бойовики незаконних збройних формувань не лише відкривають вогонь по всій лінії фронту, обстрілюючи позиції українських військових, а й ціляться в бік мирних домівок на Донеччині.

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Одразу після штурму наших позицій на Світлодарській дузі окупанти з калібру 152 міліметри відкрили вогонь у бік мирних домівок села Миронівка, що за 5 кілометрів на північ від району бойових дій. Пізніше це селище було обстріляно ще двічі з тих же гармат", - заявив Лисенко.

Він підкреслив, що саме район Світлодарської дуги залишається найгарячішим напрямком - окупанти не полишають спроб захопити наші позиції.

«Так уранці, під прикриттям вогню з мінометів та бронетехніки, ворог атакував позиції сил АТО. Незважаючи на щільний вогонь, а за підрахунками Генштабу бойовики випустили більше 100 мін та артилерійських снарядів, українські армійці відбили штурм ворога», - поінформував речник МО.

Лисенко розповів, що на Луганському напрямку противник здійснив низку короткотривалих провокацій на ділянці фронту Довге, Кримське та у Попаснянському районі. Всього там зафіксовано 5 ворожих обстрілів. Спокійніша ситуація на Маріупольському напрямку. Вперше за довгий час режим тиші зберігається в Широкиному. Але зранку були провокації в районі Водяного.

«Сьогодні зранку диверсійно-розвідувальна група атакувала наш спостережний пост в районі Водяного. Напад відбито, і противник, із втратами, відступив», - сказав він. 

Фото: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-