Через грип усі школи Житомира закрили на карантин

Через грип усі школи Житомира закрили на карантин

Укрінформ
Зважаючи на погіршення епідеміологічної ситуації, в усіх школах міста Житомира (36 навчальних закладів) на тиждень вирішили ввести карантин.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

"На оперативному штабі, який відбувся 14 грудня, всі члени одноголосно проголосували за те, щоб призупинити навчальний процес у школах міста Житомира з 19 грудня по неділю, 25 грудня. Тобто на сім днів. А вже наступної п'ятниці, 23 грудня, оперативний штаб знову планує зібратися, аби визначитися, чи продовжувати надалі обмежувальні заходи в навчальних закладах. Усе буде залежати від рівня епідеміологічної ситуації в обласному центрі і темпів поширення грипу", - зазначив Хренов.

Водночас, як повідомив кореспондентові агентства начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА, нині загалом на Житомирщині через грип і ГРВІ обмежувальні заходи ввели у 17 школах.

За оперативною інформацією Житомирського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України, у області значно ускладнилась епідемічна ситуація.

"Зареєстровано 8107 хворих, що на 22,7% вище епідемічного порогу та на 27% більше, ніж за попередній тиждень. Перевищення епідемічних порогів також є в Брусилівському, Коростишівському, Малинському та Радомишльському районах. Серед хворих - 5648 дітей (69,7%). Захворюваність серед дитячого населення зросла на 22,4%. За минулий тиждень госпіталізовано 339 хворих, з них 294 (86,7%) становлять діти", - йдеться у повідомленні.

При цьому в місті Житомирі загалом захворіли 2288 осіб, із яких 1723 - це діти, а серед 142 госпіталізованих нині в лікарнях перебувають 135 дітей.

При вірусологічному обстеженні хворих фахівці лабораторного центру встановили, що захворювання були викликані аденовірусами - 33,3%, парагрипом - 38,8%, Rs-вірусами - 11,2% та грипом А - 16,6%.

"На останньому тижні при моніторинговому обстеженні дев'яти хворих методом полімеразної ланцюгової реакції в 5 хворих (55,5%) виділений збудник грипу А (Н3N2), що свідчить про переважну циркуляцію даного збудника в Житомирській області, який викликає захворювання на грип", - уточнюють в держустанові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-