Децентралізація збільшила бюджет Тернопільщини на 50% - Прем’єр

Децентралізація збільшила бюджет Тернопільщини на 50% - Прем’єр

Укрінформ
Ті області, де процес децентралізації та добровільного об'єднання територіальних громад буде швидким, стануть лідерами економічного розвитку нашої країни.

Таку думку висловив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування із журналістами у Тернопільській області, де він перебуває з робочою поїздкою, повідомляє Урядовий портал.

"Процес децентралізації йде по усій Україні, десь більш швидкими темпами, десь – менш. Ті області, де процес децентралізації, добровільного об'єднання громад буде швидким, будуть лідерами економічного розвитку нашої країни. Там буде і економіка, і заробітна плата – це все буде зростати", - сказав Гройсман.

Він переконаний, що прискорення децентралізації буде означати, що у людей на місцях будуть гроші, які вони зможуть інвестувати в якість свого життя.

Говорячи про результативність децентралізації, він навів приклад Тернопільської області, де створено 26 об'єднаних територіальних громад, місцеві бюджети яких зросли в 9 разів. В цілому бюджет області та Тернополя, за словами Гройсмана, зросли більше ніж на 50%.

"Це все тільки початок. Я би дуже хотів, щоб кожен мешканець України відчув безпосередньо на своєму житті усі переваги децентралізації", - наголосив Прем’єр-міністр.

У ході робочої поїздки Глава уряду ознайомився із роботою фруктосховища ТОВ «Україна».

Фото: ФБ/Volodymyr Groysman

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-