Суд знову продовжив арешт Штепі

Суд знову продовжив арешт Штепі

Укрінформ
Червонозаводський райсуд Харкова продовжив ще на два місяці арешт екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і створення терористичної групи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суд задовольнив клопотання прокуратури про продовження арешту Штепи ще на два місяці, тобто до 3 лютого 2017 року", - зазначила Дубовик.

За її словами, чергове слухання справи відбудеться 27 грудня о 14:00.

Як стало відомо, на сьогоднішньому засіданні суд розпочав розгляд відеоматеріалів по справі, у тому числі виступів Штепи та її інтерв'ю у Слов'янську навесні 2014 року.

Як повідомляв Укрінформ, Штепу було затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти у Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

29 лютого на підготовчому засіданні суду з розгляду заново справи Штепи у зв'язку з заміною ряду суддів, обвинувачена вимагала допитати більше сорока свідків, починаючи з Президента Петра Порошенка, в чому суд їй відмовив.

31 серпня екс-губернатор Донецької області Сергій Тарута в якості свідка захисту в режимі відеоконференції підтвердив, що рекомендував Штепі спілкуватися з бойовиками, "щоб запобігти кровопролиттю в Слов'янську".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-