Прокуратура взялася за головного

Прокуратура взялася за головного "смотрящего" Запоріжжя часів Януковича

Укрінформ
Прокуратура Запорізької області розпочала розслідування за фактом створення кримінальним авторитетом Євгеном Анісімовим злочинної організації у Запорізькому регіоні.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

«Розслідування розпочато у зв'язку з тим, що досі не була дана оцінка діям цілої групи осіб, які діяли під керівництвом і за вказівками кримінального авторитету «Анісіма». Прокуратурою Запорізької області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію за ч. 1 ст. 255 КК України про створення у 2010 році цим кримінальним авторитетом злочинної організації для вчинення злочинів на території Запорізької області», - йдеться у повідомленні.

«Анісім» відомий як запорізький кримінальний авторитет. Після затримання Анісімова співробітниками УБОЗ ГУ МВС України в Запорізькій області у жовтні 2013 року за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.189 -  «Вимагання» Кримінального кодексу України в його офісі і домоволодінні були проведені обшуки. Співробітниками міліції були вилучені пачки грошових коштів з написами, які свідчать про те, що це надходження від запорізьких комунальних підприємств. У січні 2014 року Анісімов, щодо якого було відкрито ряд кримінальних проваджень, був звільнений з-під варти і втік. Зараз його місцезнаходження не відоме, він, як і ряд членів його угруповання, оголошений в міжнародний розшук. 

На Майданах, які з кінця грудня 2013 року традиційно по неділях проводилися в Запоріжжі перед будівлями ЗОДА, мерії висувалися вимоги не лише про люстрацію центральної влади, а й про відставку через зв'язки з  Анісімовим голови Запорізької ОГА Олександра Пеклушенка і мера Запоріжжя Олександра Сіна.

Фото: ДЕПО.Запоріжжя

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-