У Чернівцях створять Меморіальний музейний центр євреїв Буковини

У Чернівцях створять Меморіальний музейний центр євреїв Буковини

Укрінформ
У Чернівцях почалося створення Меморіального музейного центру євреїв Буковини. Центр, присвячений темі Голокосту, розташується в історичному приміщенні "Бейт–Кадішін" (Дім прощання) на чернівецькому єврейському кладовищі.

Про це повідомлено на офіційному сайті Асоціації єврейських організацій та общин України.

«Проект поки що в розробці. Для концептуального рішення експозиції майбутнього музею запрошуються різноманітні спеціалісти – дизайнери, музейники, історики, архівісти. Оскільки «Бейт-Кадішін» довгий час використовувся не за призначенням, ця будівля зараз у напівзруйнованому стані. На її відновлення активно збираються кошти», - йдеться у повідомленні.

Як зауважив Ілля Хочь, голова чернівецької єврейської благодійної громади «Мір'ям», він  віддає належне своїй мамі, яка пройшла два концтабори і гетто, а також 6 мільйонам жертв Голокосту, які загинули в цій страшній війні.

"Я би хотів, щоб ми перегорнули цю страшну сторінку в історії, рухалися вперед", - сказав він.

Очікується, що музей стане одним із людних місць.

Як повідомлялося, 7 жовтня у Чернівцях було відкрито Меморіал в’язням чернівецького гетто, а 3 листопада – відреставровану знамениту синагогу Садгірських хасидів. Ці події викликали справжнє паломництво до міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-