Хабарник з Львівської міськради «підробляв» і на смітті – прокурор

Хабарник з Львівської міськради «підробляв» і на смітті – прокурор

Укрінформ
Частина неправомірних дій начальника житлового управління Львівської міськради Юрія Гольця, якого на хабарі затримали сьогодні вранці слідчі СБУ та військової прокуратури, була зв`язана з вивезенням сміття.

Про це сказав під час брифінгу військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Військова прокуратура та СБУ відстежували діяльність начальника управління житлового господарства Львівської міськради Юрія Гольця від січня 2016 року. Впродовж цього часу було зафіксовано два факти отримання ним неправомірної вигоди, які стосувались укладення договорів з комерційними фірмами. Прокуратура також має докази того, що частина неправомірних дій Гольця пов'язана з вивезенням сміття зі Львова», - зазначив Сенюк.

Як сказав військовий прокурор, усі матеріали справи 18 листопада передадуть до суду, який обере міру запобіжного заходу для чиновника. Зараз він перебуває під вартою. Йому мають оголосити підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням).

За інформацією військової прокуратури, обшуки у кабінетах першого заступника міського голови Львова Віктора Пушкарьова та Юрія Гольця відбувались у рамках розслідування однієї справи.

Як повідомлялось, вранці 17 листопада працівники військової прокуратури Західного регіону спільно з СБУ затримали начальника управління житлового господарства Львівської міськради Юрія Гольця під час отримання 80 тис. грн хабара. За словами представників військової прокуратури, за цю грошову винагороду посадовець пообіцяв посприяти в укладенні Львівською міською радою із суб’єктом господарювання трьох договорів на проведення капітального ремонту будинків на загальну суму понад 800 тис. грн та одного договору з облаштування території Львова на загальну суму понад 10 млн грн. Розмір хабара мав становити 8-10% від суми договору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-