Обвинувачення вимагає для сепаратиста Апухтіна 8 років

Обвинувачення вимагає для сепаратиста Апухтіна 8 років

Укрінформ
Максимум покарання для сепаратиста Юрія Апухіна - 8 років позбавлення волі - вимагає прокурор під час дебатів у Київському райсуді Харкова.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"На суді відбулася перша частина дебатів щодо Апухтіна. Прокурор озвучив свою позицію. Апухтін обвинувачується за двома статтями Кримінального кодексу України: 109-й (максимальний термін 5 років) і 294-й (максимальний термін 8 років). Прокуратура вимагає максимального покарання: 8 років позбавлення волі", - зазначила Дубовик.

За її словами, наступна частина дебатів - виступ захисту - відбудеться 24 листопада об 11.00.

Як повідомляв раніше Укрінформ із посиланням на прокуратуру Харківської області, 28 жовтня Київський райсуд Харкова фактично закінчив слухати справу "батька ХНР" Юрія Апухіна і призначив дебати на 17 листопада.

Апухтін арештований у квітні 2014 року за організацію масових безладів, включаючи штурм Харківської ОДА, а також заклики до створення "ХНР" і "Конституції ХНР". У травні він вийшов під заставу, внесену екс-нардепом Олегом Царьовим. Тоді ж Апухтін був помічений як організатор проросійських мітингів у Харкові. Заарештований у грудні і поміщений в СІЗО. Нещодавно, 26 жовтня, Київський райсуд Харкова подовжив Апухтіну на 2 місяці утримання під вартою без права на заставу.

У серпні 2014 року окружний адміністративний суд примусово розпустив  сепаратистську організацію "Юго-Восток", лідером якої був Юрій Апухтін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-