Суд зобов'язав мерію Львова закрити Грибовицьке звалище

Суд зобов'язав мерію Львова закрити Грибовицьке звалище

Укрінформ
Виконком Львівської міськради у судовому порядку зобов'язали  припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

"Львівський окружний адміністративний суд підтримав позицію прокуратури та зобов’язав виконавчий комітет Львівської міськради припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища. У провадженні суду справа за позовною заявою прокуратури області до міського голови Львова та виконавчого комітету міської ради про визнання протиправною бездіяльності щодо сміттєзвалища", - зазначила речниця прокуратури Мар'яна Гайовська.

За її словами, підставами для звернення прокурора до суду слугувало тривале зволікання відповідачами із вирішенням проблеми щодо незаконного вивезення та захоронення твердих побутових відходів на полігоні поблизу села Великі Грибовичі, та пошуку і відведення належними розпорядниками земельних ділянок, які можуть бути придатні для розміщення нового полігону, а також будівництва спеціалізованого заводу з їх переробки.

Як сказала Гайовська, постановою Львівського окружного адміністративного суду вимоги прокуратури області задоволено, а саме зобов’язано виконавчий комітет Львівської міської ради невідкладно вжити заходів для припинення вивезення ЛКП "Збиранка" відходів на Грибовицьке сміттєзвалище та припинення його подальшої експлуатації.

В той же час суд відмовив прокуратурі у визнанні протиправною бездіяльності міської влади щодо закриття полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації, вибору земельної ділянки для створення нового полігону та будівництва на ній сміттєпереробного заводу. Прокуратура має намір оскаржувати рішення суду в цій частині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-