АТО: на рубежах Сокільники-Кримське бойовики гатили з танка

АТО: на рубежах Сокільники-Кримське бойовики гатили з танка

Карта
Укрінформ
Окупанти активізувалися в районі Бахмутської траси. На рубежах Сокільники - Кримське противник неодноразово застосовував міномети, а також танк.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Нагадуємо, що восени 2014 - взимку 2015 рр. тут (біля Бахмутки - ред.) також тривали активні бойові дії", - зазначив він.

За словами Лисенка, найпотужніший ворожий обстріл на всьому Луганському напрямку відбувся в Станиці Луганській.

"Окупанти вели вогонь безперервно більше 3 годин, застосовуючи міномети і бронетехніку. У Попаснянському районі також велися бойові дії, але обстановка спокійніша", - сказав речник.

Він поінформував, що на Донецькому напрямку бойові дії велися лише в авдіївській промзоні.

"Противник застосовував міномети майже під час кожного обстрілу. По наших позиціях було випущено майже 70 мін. Всі сеанси обстрілів були тривалими – від 1 до 3 годин. Противник порушує режим тиші і вдень, і вночі. Українські війська регулярно відкривають вогонь у відповідь. Окупанти несуть втрати", - розповів Лисенко.

Він зауважив, що на Маріупольському напрямку, порівняно з попередніми днями, було значно спокійніше.

"Кількість ворожих обстрілів скоротилася більше, ніж удвічі, проте це все одно більше, ніж на Луганському та на Донецькому напрямках, разом узятих. На ділянці фронту Павлопіль - Широкине тривають мінометні обстріли з боку противника. Також противник порушив режим тиші під Докучаєвськом. Натомість у Мар’їнському районі вчора було тихо", - зазначив речник МОУ.

Лисенко додав, що вчора в районі проведення АТО відбулося 2 польоти ворожих БПЛА (всі – на Маріупольському напрямку).  Для порівняння: позавчора їх було 7. Зокрема, противник застосовував БПЛА для корегування артобстрілу Тоненького у суботу, де, нагадаємо, постраждало сільськогосподарське підприємство та загинув цивільний.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-