Через негоду в Україні без світла - майже тисяча населених пунктів

Через негоду в Україні без світла - майже тисяча населених пунктів

Укрінформ
Через снігопади, хуртовини та ожеледицю протягом 12-14 листопада в Україні залишилися без світла 988 населених пунктів у 13 областях.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Протягом 12–14 листопада 2016 року внаслідок несприятливих погодних умов (сильні снігопади, хуртовини та ожеледиця, налипання мокрого снігу, сильні пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 988 населених пунктів у тринадцяти областях", - йдеться у повідомленні.

До відновлення електропостачання залучено 209 аварійних бригад обленерго.

Найбільшу кількість снігового покрову, до 50 см, зафіксовано у Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Хмельницькій та Житомирській областях.

У Київській, Вінницькій та Черкаській областях спостерігаються невеликий сніг із дощем, а у Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій — місцями, в Одеській, Миколаївській, Херсонській — іде дощ, на решті території країни без опадів.

Унаслідок сильних опадів та з метою збереження життя та здоров’я учасників дорожнього руху службами автомобільних доріг у Львівській, Житомирській, Тернопільській, Хмельницькій областях обмежено рух великогабаритного транспорту.

У регіонах країни силами ДСНС було здійснено понад 490 виїздів для надання допомоги у розчищенні автошляхів від повалених дерев, вивільнення окремих автомобілів із снігових заметів.

До ліквідації наслідків негоди загалом залучено 4 тисячі 864 чоловік та 2 тисяча 251 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС — 473 одиниць техніки та близько 1 тисяча 674 чоловік особового складу.

В наступні 3 години у північних областях йтиме сніг.

Відповідно до інформації Українського гідрометцентру  в другій половині 14 листопада циклон вийде за межі України.

Станом на 7 годину рух автотранспорту по дорогах загального користування забезпечений, заторів немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-