Москаль і

Москаль і "пересічники": губернатор кличе представників влади на підмогу

Укрінформ
Проблема перетину кордону автомобілями з іноземною реєстрацією актуальна не тільки для Закарпаття, тож її необхідно вирішувати на рівні центральних органів влади.

Про це заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, коментуючи акцію з блокування кордону, повідомляє сайт очільника області.

"Ми неодноразово звертали увагу Державної фіскальної служби та Верховної Ради України на проблему «пересічки». Норма в Митному кодексі, яка дозволяє нашим громадянам ввозити на територію України автомобілі з іноземною реєстрацією тільки з метою транзиту, – це повний маразм", - зазначив Москаль.

За його словами, якщо високопосадовці не можуть зрозуміти, що людина повертається додому, а не їде через Україну транзитом, то виникають питання щодо їх компетенції.  "Ми направили листи голові ДФС пану Насірову та голові Національної поліції пані Деканоідзе з проханням приїхати на Закарпаття особисто або прислати своїх заступників і пояснити «пересічникам», що вони громадяни України, а не транзитники у власній країні. Проблему «пересічки», яка актуальна не тільки для Закарпаття, необхідно вирішувати на рівні центральних органів влади, а не відсторонюватися від неї. І те, що Насіров і Деканоідзе ніяк не відреагували на наші листи, вказує або на неволодіння ними ситуацією, або на звичайне боягузтво", - сказав очільник Закарпатської ОДА

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні активісти блокують КПП "Солотвино" на кордоні з Румунією та КПП "Ужгород" на кордоні зі Словаччиною. Вони вимагають збільшення терміну транзиту на ввезення транспортних засобів на територію України, який наразі становить п'ять днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-