В уряду просять грошей на миколаївські дороги

В уряду просять грошей на миколаївські дороги

Укрінформ
Миколаївська обласна рада визнала стан доріг та освоєння коштів, виділених з бюджетів усіх рівнів на їх ремонт та обслуговування, катастрофічним.

Таке рішення прийнято на сесії обласної ради у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Стан доріг у Миколаївській області та освоєння коштів, виділених з бюджетів усіх рівнів на їх ремонт та обслуговування є катастрофічним. Головною причиною такого стану є недолуга кадрова політика центральних органів влади щодо призначення керівників «Служби автомобільних доріг» області та ДП «Миколаївський облавтодор», - йдеться у рішенні сесії.

Депутати також прийняли звернення до Кабміну, Міністерства інфраструктури України, «Укравтодору», ДАК «Автодороги України» щодо термінового призначення кваліфікованих керівників «Служби автомобільних доріг» області, ДП «Миколаївський облавтодор» та виділення суттєвого фінансового ресурсу на 2017 рік на дорожнє господарство області.

Крім того, облрада просить призначати керівників цих структур лише після погодження з керівництвом області та вимагає погасити заборгованість по зарплаті дорожникам Миколаївщини у розмірі 7 млн грн.

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, Миколаївщина увійшла в трійку регіонів України, де найгірший стан з освоєнням коштів, виділених державою на ремонт і відновлення доріг. У зв'язку з цим у серпні цього року було поміняно керівників дорожних служб. Але вже 8 листопада цього року прокуратура області повідомила про підозру директору ДП «Миколаївський облавтодор» Вячеславу Шуліченку, який вимагав хабар 396 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-